Süpermarketlerdeki makarna reyonları, klâsik beyaz makarnanın yanı sıra glütensiz seçeneklerle dolup taşıyor. Pirinç, mercimek, bezelye ve mısırdan yapılan makarnalar, artık yalnızca alerjisi olanlara değil, sağlıklı beslenmeye değer verenlere de sunuluyor fakat beyaz makarnanın nitekim sıhhate sararı olup olmadığıu ise merak ediliyor.
AŞIRI TÜKTİMDEN KAÇINILMALI
Beslenme uzmanı Rob Hobson, beyaz makarnanın berbat bir üne sahip olduğunu belirtti. Hobson, Karbonhidratların diyetin değerli bir kesimi olduğunu vurguladı. Yüksek karbonhidrat içeren yiyeceklerin kan şekerini süratle yükseltebileceğini aktaran Hobson bu durumun sırf çok yemek yendiğinde sorun haline geldiğini söz etti.
NE İLE SERVİS EDİLDİĞİ ÇOK ÖNEMLİ
Beyaz makarnanın sağlıklı bir öğün haline gelmesi için neyle servis edildiğine dikkat edilmesi gerektiğini belirtirken domates bazlı soslar, sebzeler ve sağlıklı yağlar ekleyerek besin kıymetini artırmak mümkün. Bilhassa zeytinyağı, sarımsak ve sebzeler üzere materyallerle yapılan sağlıklı tarifler önerilenler ortasında.
Makarna tüketimi konusunda istatistikler de dikkat çekiyor bilhassa İtalyanların %30’u haftada dört yahut beş sefer makarna yerken, İngilizlerin %68’i haftada en az bir defa makarna tüketiyor. Hobson, çeşitlilik açısından her gün makarna yemenin önerilmediğini afakat haftada birkaç kere tüketmenin sorun olmadığını belirtti.
TAM TAHILLI MAKARNALAR DAHA VARLIKLI BİR BESİNE SAHİP
Son yıllarda epey tanınan olan tam tahıllı makarnaların, beyaz makarnadan daha sağlıklı olduğu konusunda genel bir görüş birliği var ve bu makarnalar vitaminler ve mineraller bakımından daha varlıklı.